joulukinkku 

Joulukinkun kuorrutus

1 muna
4 rkl sinappia
2 tl sokeria
4 rkl korppujauhoa

Leikkaa kinkusta pois kamara, mutta jätä vähän rasvaa pinnalle. Kuivaa kinkun pinta puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperilla, niin kuorrutus tarttuu paremmin.

Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita yhteen muna, sinappi ja sokeri ja levitä seos tasaisesti kinkun pintaan.

Siivilöi pinnalle korppujauhoa ja taputtele sitä kinkun sinappipintaan. Kuorruta uunissa 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on hyvän värinen. Vahdi ja varo polttamasta.

rosett

Omena-sinappikuorrutus

3 rkl omenamarmeladia (paistonkestävää)
2 tl dijonsinappi
1-1 ½ dl korppujauhoja
Koristeluun lopuksi
kokonaisia neilikoita

Anna kinkun levähtää 10–20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Poista nahka ja halutessasi sen alla oleva rasva, kun kinkku on vielä lämmin. 

Peitä kinkku ensin ohuella kerroksella sinappia ja marmeladia. Ripottele pinnalle tasainen kerros korppujauhoja. 

Laita kinkku 225-250 asteiseen uuniin ja paista noin 10-15 minuuttia, kunnes kinkun pinta on ruskistunut kauniisti.

Koristele lopuksi kokonaisilla neilikoilla.


 

Björkens lihanjalostus on perheyritys.
Tuotekehitys on alkanut kesäkuussa 2009 ja jatkuu aina. Meidän tuotteemme löydät liha- ja makkaratiskiltä. Yritysksemme on lähtenyt liikkeelle viljelemällä ohraa ja kauraa pelloilla. Yritys on mennyt eteenpäin kahdella maatilalla ja lopulta perustimme Kokkolaan Björkens lihanjalostus.

 pulledpork_fi

 

knackkorvar-fin
lankkorv_fin